30 november 2009

mijn rokje

Eindelijk is hij klaar! mijn rokje à la Desigual.
eerst enkele weken denkwerk hoe ik het juist ging doen, wat erop moest verf of borduur enz.
Toen in het gebloemde stofje kocht wist ik meteen wat ik er ging mee doen, toen ik thuiskwam was ik nog steeds in de waan dat het een zwarte ondergrond was en zwart tricot voor de andere helft had ik wel. Tot ik het goed bekeek, geen zwart maar donkerbruin. Dan maar donkerbruin tricot gekocht...
Om zeker te zijn dat het borduur stond waar het moest staan wachtte ik met borduren tot het rugpand aan elkaar zat en zette daar de borduurtjes op.
Dan het voorpand, in elkaar gezet en borduren maar en toen ineens liep het mis! Een deel van de stof was door de beweging van de borduurarm in de ring gekomen, en ineens hoorde ik 'klak' de naald was gebroken en er was een stuk wat er niet moest zijn heel goed vastgezet. Mijn poging om het los te maken was tevergeefs, het lukte maar niet. De enig oplossing was knippen, en ja hoor een mooi gat in mijn voorpand.
De bloemenstof was (goed)vastgezet met een festonsteek op de effen stof, na enkele uurtjes tornen was het los, een ander voorpand gesneden en eerst de borduur erop.

Er ligt nu een lap paarse tricot boven en daar ga ik nog een truitje van maken om het setje af te hebben.


29 november 2009

tulip rokje en fleecetrui

een nieuw setje voor Rune.
Het tulip-rokje is in jeans, de onderrok is in paarse batist. Beiden zijn afgewerkt met een satijnen biaisbandje met bolletje.
Net boven het biais gaf ik 2 stiksels in dik garen als fantasie.
Op het rokje staat een borduurtje dat hier al geruime tijd ligt, van voor ik zelf een borduurmachine had. Hello Kitty kocht ik ooit eens bij H&M, gewoon om op te strijken, ik hoop dat hij er morgen na een dagje school nog opzit.
Bij deze rok een fleece,
Het patroon is model Jule van Farbenmix doch de roezel aan de zoom en mouwen liet ik deze keer weg. Ook de kap zit er niet aan. Ik zette er een kraagje aan, het voorpand, rugpand en de mouwen werden enkele centimeters verlengt.
Maar de volgende zal toch een maatje groter mogen zijn als ik fleece gebruik.
26 november 2009

een winterbroek

deze keer een nieuwe winterbroek voor Geert,
eigenlijk is het een dubbel stofje, buiten zijn er katoenen ruitjes en aan de binnenkant zit er een laag geruwd katoen.
21 november 2009

2 handdoekenop bestelling 2 handdoeken als kraamkadootje, de naam erop geborduurd en een sterrenbandje van Farbenmix erop,

ik wou er ook iets anders dan tekst bij maar dan niet iets voor kleintjes, vandaar de sterren die blijven altijd mooi

19 november 2009

toch niet stilgezeten

hieronder enkele foto's waar ik de laatste weken zoal mee bezig geweest ben,
de meest kinderen uit de klas hebben al een handdoek met hun naam erop gekregen, behalve... onze kinderen. Nu nog 2 voor de jongens.


16 november 2009

award


Van Esther kreeg ik een award voor creatieve blogger,

maar eigenlijk ben ik niet zo award-achtig aangelegd, ik heb het nl moeilijk met de voorwaarden die eraan vasthangen, je moet zoveel personen een award geven, zoveel over dit of dat vertellen vandaar blijft het hier bij het plaatje.

mijn kraampjeDit was mijn kraampje op de geschenkenbeurs.
oeps, het verkeerde fototoestel mee,

vandaar dat de foto's niet zo duidelijk zijn.

13 november 2009

lampjes
al enkele weken ben ik bezig met vanalles en nogwat te maken voor de geschenkenbeurs dit weekend, alles wat er staat is handwerk. Dit is de eerste maal dat we deelnemen, ik ben benieuwd!

Als het meevalt doen we volgend jaar terug mee en hoeft het niet meer zo snel te gaan als deze keer want er kruipt toch behoorlijk veel tijd in het maken van al die dingen. De lampjes vind ik persoonlijk heel goed geslaagd.
Er komt zeker nog een foto van de beurs zelf.


8 november 2009

tassen

bij de serie van de himmelsboten zat ook het gezicht van de cross bag,
deze zal er wel iets anders uitzien dan de originele maar toch fijn om te makenhierboven nog maar eens Ballaballa nu met de mandalabloemen op geborduurd