19 januari 2013

rits ergernisNet voor de kerstvakantie kwam Siebren thuis en de rits van zijn jas was stuk, op zich niet zo erg voor mij ware het niet dat bij het maken van de jas eerst de rits ingezet was, daarover een sierstiksel en dan door alles  heen waren er de drukknopen opgezet.
Het uithalen was dus een ramp, laat staan terug in elkaar zetten. Ik vond het onbegonnen werk om de drukkers eruit te halen en er achteraf weer nieuwe in te zetten. Bij het losmaken van zo'n drukknoop zou ik wel eens een gat kunnen maken zodat alles nog erger wordt dan het al is.


Het idee was de rits er zo goed mogelijk uithalen en dan een soort windbreker achterzetten, ik vroeg raad via facebook aan de Sanchodames en kreeg hulp en bevestiging dat het zo wel zou lukken.
Aangezien ik met de machine de jas niet terug kon dichtstikken naaide ik de kant waar de drukkers staan dicht met de hand, maakte een strook met 1 kant van de rits in en aan de andere kant stikte ik de rits gewoon in.jammer dat je dit moet meemaken, de jas kostte meer dan 100€ en men kan niet eens de rits vervangen zoals het was.
intussen heeft hij ook al een nieuwe jas en bekeek ik bij het aankopen goed of er ooit een andere rits in kan moest het nodig zijn.
Deze kan in elk geval aan een tweede leven beginnen en ik hoop dat ik hem ook nog kan doorgeven aan Fjodor.

2 opmerkingen:

  1. ja, ik heb dat ook al diverse malen bij de hand gehad.. Je hebt het mooi opgelost.. Super.

    BeantwoordenVerwijderen