30 november 2009

mijn rokje

Eindelijk is hij klaar! mijn rokje à la Desigual.
eerst enkele weken denkwerk hoe ik het juist ging doen, wat erop moest verf of borduur enz.
Toen in het gebloemde stofje kocht wist ik meteen wat ik er ging mee doen, toen ik thuiskwam was ik nog steeds in de waan dat het een zwarte ondergrond was en zwart tricot voor de andere helft had ik wel. Tot ik het goed bekeek, geen zwart maar donkerbruin. Dan maar donkerbruin tricot gekocht...
Om zeker te zijn dat het borduur stond waar het moest staan wachtte ik met borduren tot het rugpand aan elkaar zat en zette daar de borduurtjes op.
Dan het voorpand, in elkaar gezet en borduren maar en toen ineens liep het mis! Een deel van de stof was door de beweging van de borduurarm in de ring gekomen, en ineens hoorde ik 'klak' de naald was gebroken en er was een stuk wat er niet moest zijn heel goed vastgezet. Mijn poging om het los te maken was tevergeefs, het lukte maar niet. De enig oplossing was knippen, en ja hoor een mooi gat in mijn voorpand.
De bloemenstof was (goed)vastgezet met een festonsteek op de effen stof, na enkele uurtjes tornen was het los, een ander voorpand gesneden en eerst de borduur erop.

Er ligt nu een lap paarse tricot boven en daar ga ik nog een truitje van maken om het setje af te hebben.


1 opmerking:

  1. Een rok met hindernissen maar met een prachtig resultaat.
    Vind hem super mooi gewrden!

    Groetjes Arjanne

    BeantwoordenVerwijderen