6 november 2013

verbouwde kaptrui enz.

 Via Dawanda kocht ik een patroon van een kaptrui voor mezelf, er kwam al een donkerblauwe in zomersweatstof (maar nooit op de foto geraakt) en nu maakte ik eentje in nickyvelours en ik tekende er een kraag aan.
Aangezien de halsopening toch meer dan ruim genoeg is heb ik de kraag gedubbeld met een gewoon katoenen stofje, en de binnenzakken zijn ook in katoen. Nog enkel zomen en hij is klaar


28 oktober was de verjaardag van onze 2 zonen, ze waren die dag nog op kamp met de jeugdbeweging maar Rune wou toch een kadootje voorzien voor ze thuiskwamen.
Ik gaf haar eerst een lap met lijntjes erop om recht leren te stikken en het ging als een fluitje van een cent. Na het lapje kwam de uitdaging, ze maakte voor elk een kussensloop die ze dan op het volgende kamp kunnen meenemen.


Tussendoor borduurde ik nog een handdoek voor een geboorte van een meisje


In mijn naaikamer werden een extra wand en extra kastjes gezet, de planken om al mijn dozen met knip, ottobre, burda, ... op te zetten en nog wat meer nest waarschijnlijk
De 3 meter kastjes liggen intussen al vol met tricot, misschien wordt het eens tijd dat ik begin te naaien.


En dan deze nog,
vorige week moest ik op een avond weg,
10 minuten voor ik moest vertrekken komst Siebren nog vragen of ik hem een muts wou maken zoals het ventje van Toy Machine. De dag erna gingen ze naar de indoor skatehal en als ze verkleed waren mochten ze gratis binnen.
Gelukkig dat ik toch altijd een voorraad stof heb, een stuk rode velours de panne, de hoofdomtrek gemeten, stof geknipt en uit een rest gele fleece hoorntjes geknipt opgevuld met wattine en bovenaan tussen de rode stof gestikt.
De muts over het hoofd getrokken en gaten in geknipt, had hij het nu wat eerder gevraagd dan was het ook wat deftiger geweest, pubers.........


3 opmerkingen:

 1. Amai, goe bezig Nele!! En de opvolging is al voorzien zie ik... flink hoor van Rune. Mooi die trui, vooral die kraag is tof gedaan! en dat naaiparadijs van jou dat daar altijd maar uitbreidt, dat ga ik toch ooit eens life komen aanschouwen hoor. Al is het maar om bij het zien van jou stoffenvoorraad te beseffen dat ik nog wel een lapke mag kopen ;-)
  groetjes,
  Vicky

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dingen allemaal ! Je zal wellicht niet verbaasd zijn als ik schrijf dat ik val voor de muts van het ventje van Toy machine.
  En wat een tof idee van Rune....broers zullen elke keer dat ze hun hoofd neervlijen op het kussen aan hun lieve, creatieve zus denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke trui. Leuk om Rune zo bezig te zien

  BeantwoordenVerwijderen